گزارش Search Analytics در گوگل سرچ کنسول

بروزرسانی: این گزارش فقط در سرچ کنسول قدیمی در دسترس بود و اکنون به گزارش Performance در سرچ کنسول جدید منتقل شده است.

در گزارش Search Analytics اطلاعاتی در مورد جستجوهای انجام شده در یک بازه زمانی مشخص در گوگل که منجر به نمایش دست کم یک صفحه از سایت شما در SERP شده است نمایش داده می شود. در گزارش Search Analytics چهار نوع اطلاعات شامل اطلاعات مربوط به Click و Impression و CTR و Position نمایش داده می شود که شما می توانید تک تک آنها و یا همه آنها را با تیک زدن انتخاب نمایید و از روند تغییرات آنها در بازه های زمانی مشخص مطلع شوید. در ادامه در مورد آنها توضیح داده شده است.

فیلترهای گزارش Search analytics
فیلترهای گزارش Search analytics
  • Click: تعداد کلیک هایی که در نتایج گوگل بر روی صفحات سایت شما انجام شده است.
  • Impression: تعداد رویت سایت شما در نتایج گوگل. (به این نکته دقت داشته باشید که تعداد رویت با تعداد جستجوی انجام شده متفاوت است)
  • CTR: این کلمه مخفف Click Through Rate و به معنای نرخ کلیک است و برابر با نسبت کلیک به نمایش و یا به عبارت دیگر نسبت Click به Impression است. به عنوان نمونه اگر سایت شما 100 بار در نتایج گوگل دیده شود و 10 بار روی آن کلیک شود، CTR برابر با 10/100 یا ده درصد خواهد بود.
  • Position: پوزیشن نشان دهنده جایگاه در نتایج جستجو است. همان طور که می دانید هر صفحه از نتایج گوگل شامل 10 نتیجه است که در واقع صفحه 1 نتایج گوگل، پوزیشن یا جایگاه 1 تا 10 را تشکیل می دهند و صفحه دو نتایج گوگل از پوزیشن 11 تا 20 را در بر می گیرد.

هنگامی که به ازای یک کلمه کلیدی دارای impression به عنوان مثال 55 و جایگاه 34 هستید به معنای این است که 55 مرتبه سایت شما در صفحه 4 نتایج گوگل نمایش داده شده است که به معنای این نیست که به صورت کلی تعداد 55 نفر عبارت مورد نظر شما را جستجو کرده اند، بلکه به معنای این است که تعداد 55 نفر عبارت مد نظر شما را جستجو کرده اند و تا صفحه 4 نتایج گوگل پیش رفته اند.

بنابراین از این مثال نمی توان متوجه شد که دقیقا عبارت مد نظر شما چند بار در گوگل جستجو شده است.

فیلتر های گزارش Search Analytics

وقتی که وارد گزارش Search Analytics می شوید، گزارش ها بر اساس Query یا عبارات جستجو شده توسط کاربر مرتب شده است. سرچ کنسول این امکان را به شما می دهد که فیلترهای گوناگون را در گزارش گیری اعمال کنید. در ادامه با انواع فیلتر ها آشنا می شوید:

فیلتر Query

اگر بخواهید گزارش را بر اساس یک Query خاص فیلتر کنید و یا دو عبارت را با هم مقایسه کنید، می توانید همانند تصویر زیر از فیلتر Query استفاده کنید.

فیلتر Query در Search Analytics سرچ کنسول
فیلتر Query در Search Analytics سرچ کنسول

فیلتر Query یکی از کاربردی ترین فیلترهای گزارش سرچ آنالیتیکس در سرچ کنسول است که سئوکاران از آن همیشه جهت بررسی جایگاه کلمات کلیدی مورد نظرشان در نتایج گوگل و یا مقایسه جایگاه کلمات کلیدی با یکدیگر استفاده می کنند.

فیلتر Page

اگر بخواهید صفحات مختلف سایت را از نظر تعداد کلیک و جایگاه و Impression و CTR بررسی کنید، می توانید همانند تصویر زیر از فیلتر صفحه استفاده نمایید.

فیلتر Page در Search Analytics سرچ کنسول
فیلتر Page در Search Analytics سرچ کنسول

فیلتر Country

اگر بخواهید ورودی ارکانیگ سایتتان از کشورهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید می توانید از فیلتر کشور استفاده کنید.

فیلتر کشور در Search Analytics سرچ کنسول
فیلتر کشور در Search Analytics سرچ کنسول

فیلتر Device

اگر بخواهید ورودی ارکانیگ سایتتان را از نظر نوع وسیله ای که جستجو با آن انجام شده بررسی کنید، می توانید از فیلتر Device استفاده کنید. توسط این فیلتر می توانید فیلترهای موبایل، دسکتاپ و تبلت را در گزارش اعمال کنید.

فیلتر Device در Search Analytics سرچ کنسول
فیلتر Device در Search Analytics سرچ کنسول

فیلتر Search Type

توسط این فیلتر می توانید گزارش Search Analytics را بر اساس جستجوهای Web و Image و Video فیلتر کنید.

فیلتر Search Type در Search Analytics سرچ کنسول
فیلتر Search Type در Search Analytics سرچ کنسول

فیلتر Search Apearance

توسط این فیلتر می توانید گزارش را بر اساس نحوه نمایش در نتایج گوگل که طبق تصویر زیر شامل سه نوع AMP article rich result و AMP non-rich results و Rich results می شود فیلتر نمایید. البته گزینه های فیلتر ممکن است برای سایت های AMP و غیر AMP با یکدیگر متفاوت باشد.

فیلتر Search Appearance در Search Analytics
فیلتر Search Appearance در Search Analytics

فیلتر Date

توسط این فیلتر می توانید بازه زمانی گزارش را تعیین کنید. گزارش Search Analytics به صورت پیشفرض در بازه 28 روز گذشته است ولی توسط این فیلتر می توانید گزارش را در سرچ کنسول فعلی حداکثر تا 90 روز گذشته و در سرچ کنسول جدید تا 16 ماه گذشته مشاهده کنید.

فیلتر تاریخ در Search Analytics سرچ کنسول
فیلتر تاریخ در Search Analytics سرچ کنسول

گزارش Search Analytics در سرچ کنسول جدید همانند تصویر زیر به نام Performance ارائه می شود.

گزارش Performance در سرچ کنسول
گزارش Performance در سرچ کنسول

گزارش Search Analytics یکی از مهمترین و کاربردی ترین گزارش هایی است که در سرچ کنسول در دسترس وبمستران و مالکان سایت ها قرار دارد. البته در بخش آموزش گوگل سرچ کنسول، در مورد گزارش ها و ابزارهای کاربری دیگر نیز توضیح داده شده است که جهت SEO حرفه ای لازم است که با نحوه استفاده از آنها کاملا آشنا باشید.

2 دیدگاه

  1. سلام تو قسمت سرچ کنسول چطوری باید کلمه کلیدی رو تعریف کنیم؟ کلمه کیدی اصلی سایت ما تو این قسمت هنوز نیومده. راهنمایی میکنین چطوری باید این کوئری ها به گزارش سرچ آنالیتیکس در گوگل سرچ کنسول اضافه بشه؟

    • سلام
      سوالتان اشتباه است. در گزارش Search Analytics در گوگل سرچ کنسول، شما کلمه یا عبارتی را تعریف نمی کنید. search term هایی که کاربران سرچ کردند و سایت شما را به ازای آنها در صفحه نتایج گوگل دیده اند به شما نمایش داده می شود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *