گزارش Core Web vitals سرچ کنسول

گزارش Core Web vitals یا همان گزارش سرعت سابق در گوگل سرچ کنسول بیانگر عملکرد سرعت صفحات با توجه به دیتای واقعی کاربران است. گزارش Speed از نوامبر 2019 در دسترس کاربران قرار گرفت و با معرفی سه پارامتر LCP و FID و CLS در آپریل 2020 به گزارش Core Web vitals تغییر نام پیدا کرد.

چرا سرعت صفحه حائز اهمیت است

بالا رفتن زمان بارگزاری صفحه یا به عبارت دیگر، پایین آمدن سرعت بارگزاری صفحه باعث بالا رفتن Bounce rate یا همان نرخ پرش می شود. هر چقدر کاربران بتواند با سرعت بیشتری به صفحات دسترسی داشته باشد، احتمال دیدن صفحات دیگر سایت بیشتر خواهد بود و در نتیجه نرخ پرش پایین خواهد آمد.طبق آمار رسمی گوگل:

  • اگر زمان لود صفحه از 1 ثانیه به 3 ثانیه افزایش پیدا کند، Bounce rate به طور متوسط به میزان 32 درصد افزایش پیدا می کند.
  • اگر زمان لود صفحه از 1 ثانیه به 6 ثانیه افزایش پیدا کند، Bounce rate به طور متوسط به میزان 106 درصد افزایش پیدا می کند.

از آنجایی که سرعت لود صفحه یکی از پارامترهای مهم در محاسبه رنکینگ صفحات است، در نتیجه پایین بودن سرعت لود صفحه ممکن است باعث افت رنک صفحه شود.

سرچ کنسول، اطلاعات گزارش Core Web vitals را از کجا می آورد؟

دیتای سرعت لود صفحات از Chrome User Experience Report دریافت، آنالیز و در نهایت به صورت گزارش در سرچ کنسول به شما نمایش داده می شود. جهت اطلاعات بیشتر در این خصوص به CrUX report مراجعه نمایید. صرف نظر از اینکه سایت شما در سرچ کنسول ثبت شده باشد یا خیر، CrUX report دیتای سرعت صفحات که البته شامل پارامترهای متعددی است را ثبت می کند. هنگامی که شما سایتتان را در سرچ کنسول ثبت کنید، در صورتی که سایت شما ترافیک قابل توجهی داشته باشد، پس از چند روز می توانید گزارش Speed را در سرچ کنسول مشاهده نمایید.

معیارهای گزارش Core Web vitals سرچ کنسول

سه معیار مهم در ترسیم نمودار گزارش Core Web vitals وجود دارند که در مقاله LCP و FID و CLS در Core Web Vitals در مورد آنها توضیح داده شده است.

FCP

معیار FCP که مخفف First Contentful Paint است، بیانگر فاصله زمانی است که کاربر درخواست یک URL را ارسال می کند تا زمانی که مرورگر کاربر اولین المان را رندر کند. این معیار از آنجا حائز اهمیت است که به کاربر نشان می دهد که صفحه در حال لود شدن است.

Agg FCP که مخفف aggregated FCP است نشانگر زمانی FCP برای 75% از کاربران یک URL از یک URL Group است. در مورد URL Group در ادامه توضیح داده شده است.

FID

معیار FID که مخفف First Input Delay است، بیانگر زمان بین تعامل کاربر با صفحه (مانند کلیک کردن یا tap کردن روی یک لینک) تا زمانی که مرورگر به کاربر پاسخ دهد است.

Agg FID که مخفف aggregated FID است نشانگر پایین ترین FID برای 95% از کاربران یک URL از یک URL Group است.

دسته بندی صفحات بر اساس LCP و FID و CLS

سرچ کنسول با توجه به FCP و FID تک تک صفحات که از گزارش CrUX به دست آمده، طبق جدول زیر، صفحات را از نظر سرعت به 3 دسته Poor و Need Improvement و Good تقسیم بندی می کند.

LCP و FID و CLS در Web Vitals
دسته بندی صفحات بر اساس LCP و FID و CLS در Web Vitals

URL groups در گزارش Core Web vitals سرچ کنسول

صفحاتی که از نظر سرعت دارای ایراد یا ایرادات مشابه باشند در گزارش سرعت به عنوان URL groups نمایش داده می شوند.

نحوه خواندن گزارش Core Web vitals

سرچ کنسول، گزارش Core Web Vitals را به تفکیک برای موبایل و دسکتاپ ارائه می کند. در نمودار زیر شاهد هستید که تعداد 37938 صفحه کند و 15761 صفحه با سرعت متوسط وجود دارند.

گزارش سرعت سرچ کنسول برای صفحات Mobile
گزارش Core Web Vitals سرچ کنسول برای صفحات Mobile

با کلیک بر روی OPEN REPORT می توانید جزئیات گزارش Core Web Vitals را مانند تصویر زیر ابتدا به صورت نمودار مشاهده کنید.

نمودار گزارش Core Web Vitals سرچ کنسول برای دسکتاپ
نمودار گزارش Core Web Vitals سرچ کنسول برای دسکتاپ

سپس جزئیات مشکلات احتمالی که برای صفحات مختلف وجود دارد به تفکیک نمایش داده می شود.

جزئیات گزارش Core Web Vitals سرچ کنسول
جزئیات گزارش Core Web Vitals سرچ کنسول

با کلیک بر روی هر کدام از مشکلاتی که در تصویر بالا وجود دارد، تعدادی از URL هایی که آن مشکل را دارند به عنوان نمونه به شما نمایش داده می شود.

مثال صفحاتی که در گزارش سرعت سرچ کنسول دارای مشکل هستند
مثال صفحاتی که در گزارش Core Web Vitals سرچ کنسول دارای مشکل هستند

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، در ستون Similar URLs تعداد صفحاتی که مشکل مشابه با URL نمونه را دارند نمایش داده شده است. با کلیک بر روی هر کدام از URL ها، جزئیات آن URL به شما نمایش داده خواهد شد و در ادامه نیز حداکثر 20 آدرس URL مشابه نیز در اختیار شما قرار می گیرد.

نمونه صفحاتی که در سرچ کنسول دارای مشکل سرعت هستند
نمونه صفحاتی که در سرچ کنسول دارای مشکل سرعت هستند

یافتن مشکل سرعت صفحه توسط ابزارهای گوگل

موارد متعددی وجود دارند که می توانند باعث کندی سرعت صفحات شوند. ایرادات رایجی مانند بهینه نبودن کدها، عدم استفاده از کش سمت کلاینت و کش سمت سرور مناسب، بهینه نبودن عکس ها و تعدد فایلهایی که در یک صفحه لود می شوند، وجود دارند که می توانید بیشتر آنها را توسط ابزارهای گوگل مانند Google PageSpeed Insights به آنها پی برده و مشکلات را برطرف کنید. به دلیل تعدد و همچنین تخصصی بودن مواردی که در سرعت لود صفحه تاثیر می گذارند، ممکن است برای رفع مشکلات مربوط به سرعت صفحه به یک متخصص سرور یا توسعه دهنده نیز نیاز داشته باشید.

شما می توانید برای به اشتراک گذاری گزارش Speed روی دکمه Share کلیک کنید. سپس سرچ کنسول لینکی در اختیار شما می گذارد که می توانید آن را برای هر شخصی که قصد بررسی گزارش را داشته باشد ارسال کنید.

Validate کردن صفحاتی که مشکل سرعت داشتند و Share کردن گزارش سرعت
Validate کردن صفحاتی که مشکل سرعت داشتند و Share کردن گزارش سرعت

در صورتیکه مشکل همه صفحاتی که در لیست هستند برطرف شده، روی دکمه VALIDATE FIX کلیک کنید. سپس سرچ کنسول تعدادی از صفحات بررسی می کند و در صورت مثبت بودن نتیجه بررسی، دیگر صفحات را نوبت بررسی قرار می دهد و اگر در حین بررسی با یک ارور مواجه شود، روند بررسی را متوقف می کند. در روند بررسی، در صورت مثبت یا منفی بودن بررسی، نتیجه آن توسط سرچ کنسول برای شما ارسال خواهد شد.

در آخر توصیه می کنیم که حتما برای افزایش سرعت صفحات و مخصوصا برای بهبود پارامترهای LCP و FID و CLS برنامه ریزی داشته باشید. داشتن صفحات AMP به در این امر به شما کمک خواهد کرد. اگر سایت شما دارای صفحات امپ است، می توانید با بررسی گزارش AMP سرچ کنسول نسبت به رفع مشکلات احتمالی امپ سایت نیز اقدام کنید.

مطالعه مقاله های راهکارهای بهینه کردن LCP و بهینه کردن FID می تواند برای شما مفید باشد.

2 دیدگاه

  1. سلام وقت بخیر
    ممنون بابت اطلاعات کاملتون
    اگه اطلاعاتی در خصوص نحوه رفع موارد گزارش شده به متن اضافه بشه خیلی کمک کننده است. به عنوان مثال پارامتر LCP در برخی صفحات وب سایت ما در وضعیت poor هست.
    اینکه این مسئله تا حد جدی هست و چطور میتونیم رفع اش کنیم خیلی کمک کننده است.
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    • سلام و وقت بخیر،
      سپاسگزارم،
      در خصوص روش یافتن اینکه کدام المان به عنوان LCP در هر صفحه تلقی می شوند و راهکارهای کلی بهینه کردن LCP در پست جداگانه با عنوان اپتیمایز کردن LCP توضیحاتی ارائه شده است. لینک مقاله بهینه سازی LCP و بهینه سازی FID را در انتهای صفحه اضافه کردم.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *