گزارش Structured Data در گوگل سرچ کنسول

گوگل قادر به تشخیص ده ها نوع اطلاعات ساختار یافته (استراکچرد دیتا) مختلف است ولی فقط گزارش تعدادی از آنها را در سرچ کنسول به صورت مجزا در بخش Enhancements نمایش می دهد. هر گزارش استراکچرد دیتا شامل سه بخش Error و Valid with warning و Valid هستند.

گزارش استراکچرد دیتا در سرچ کنسول
گزارش استراکچرد دیتا در سرچ کنسول

همان طور که از نام هر سه بخش مشخص است، بخش Error شامل آن دسته از صفحاتی است که دارای ایراد مهم از نظر اطلاعات ساختار یافته هستند و اطلاعات ساختار یافته آنها از ایندکس گوگل خارج شده است.

بخش Valid with warning شامل صفحاتی است که اطلاعات ساختار یافته آنها دارای ایراد جزئی است و از ایندکس گوگل خارج نشده ولی بهتر است ایراد آنها سریع تر برطرف شود.

صفحاتی که در گزارش بخش Valid وجود دارند، صفحاتی هستند که دارای استراکچرد دیتای بدون ایراد هستند. با کلیک بر روی هر بخش می توانید لیستی از استراکچرد دیتاهای مربوط به آن بخش را ملاحظه کنید و با کلیک بر روی هر استراکچرد دیتا نیز می توانید لیست صفحاتی که دارای آن اطلاعات ساختار یافته هستند را مشاهده کنید.

گزارش های مربوط به انواع استراکچرد دیتا فقط هنگامی در سرچ کنسول وجود خواهند داشت که در سایت شما وجود داشته باشند و گوگل آنها را ایندکس کرده باشد. بنابراین اگر هیچ نوع استراکچرد دیتا در سایت استفاده نشده باشد، هیچ گزارش اطلاعات ساختار یافته ای در سرچ کنسول شما وجود نخواهد داشت.

در ادامه، در مورد تعدادی از گزارشات استراکچرد دیتا پرکاربرد توضیح داده شده است.

واژه Breadcrumb در فارسی به معنی خرده نان است و در سایت به آن قسمت از صفحه گفته می شود که موقعیت کاربر را در سایت نمایش می دهد. به عنوان نمونه، قسمت “شما اینجا هستید” در برخی سایت های فارسی.

صفحه اصلی > آموزش گوگل سرچ کنسول > گزارش AMP

در صورتیکه در صفحات سایت از اطلاعات ساختار یافته بردکرامب استفاده کرده باشید، گوگل نیز درک بهتری از ساختار URL سایت شما خواهد داشت و در آن صورت گزارش Breadcrumbs در سرچ کنسول شما پدیدار خواهد شد. استاندارد و اطلاعات تکمیلی در مورد استراکچرد دیتای Breadcrumb را می توانید در آدرس های زیر مشاهده کنید.

https://developers.google.com/search/docs/data-types/breadcrumb

https://schema.org/BreadcrumbList

استراکچرد دیتا FAQ

این امکان وجود دارد که پرسش و پاسخ های متدوال یا همان FAQ را توسط استراکچرد دیتا در اختیار گوگل گذاشت که در آن صورت ممکن است گوگل از آن اطلاعات در SERP استفاده کند.

نمایش استراکچرد دیتا FAQ در SERP
نمایش استراکچرد دیتا FAQ در SERP

اگر از اطلاعات ساختار یافته برای FAQ در صفحات استفاده کرده باشید، می توانید گزارش آنها را در این قسمت از سرچ کنسول مشاهده کنید. ضمنا می توانید ورودی های ارگانیک مربوط به FAQ را نیز در گزارش Performance و با فیلتر کردن ورودی های FAQ در فیلتر Search appearance مشاهده و بررسی کنید.

استاندارد و اطلاعات تکمیلی در مورد استراکچرد دیتای FAQ را می توانید در آدرس زیر مشاهده کنید.

https://developers.google.com/search/docs/data-types/faqpage

استراکچرد دیتا How-to

یکی از انواع اطلاعات ساختار یافته کاربردی برای مقالات آموزشی، استراکچرد دیتا How-to است که توسط آن می توانید جزئیات یک آموزش که شامل جزئیات ابزارها و وسایل، موارد مصرفی، مدت زمان انجام و مراحل انجام کار است را در اختیار گوگل گذاشت. گوگل از این اطلاعات جهت درک بهتر از صفحه استفاده می کند و ممکن است از آنها مانند تصویر زیر در SERP استفاده کند.

استفاده از استراکچرد دیتا How-to در SERP
استفاده از استراکچرد دیتا How-to در SERP

گزارش ورودی های ارگانیک کاربران از طریق How-to همانند ورودی های مربوط به FAQ در گزارش Performance سرچ کنسول در دسترس است.

استاندارد و اطلاعات تکمیلی در مورد استراکچرد دیتای How-to را می توانید در آدرس زیر مشاهده کنید.

https://developers.google.com/search/docs/data-types/how-to

استراکچرد دیتا Logos

استراکچرد دیتای لوگو یکی از موارد کاربردی است که توسط آن می توانیم لوگو بیزینس ها یا پابلیشرها را به گوگل معرفی کرد. گوگل از تصویر لوگو در موقعیت هایی مانند knowledge graph در SERP استفاده می کند. فایل عکس لوگو می تواند با فرمت های jpg و png و gif و ابعاد آن دست کم باید 112×112 پیکسل باشد.

استفاده از استراکچرد دیتا Logo در knowledge panel
استفاده از استراکچرد دیتا Logo در knowledge panel

استاندارد و اطلاعات تکمیلی در مورد استراکچرد دیتای Logo را می توانید در آدرس زیر مشاهده کنید.

https://developers.google.com/search/docs/data-types/logo

استراکچرد دیتا Review snippets

در صورتیکه از استراکچرد دیتای مربوط به ریویو کاربران در صفحات سایت استفاده کرده باشید، ممکن است که گوگل از آن اطلاعات در SERP استفاده کند و به عنوان نمونه، تعداد ستاره هایی که کاربران به یک محصول داده اند را در Snippet نمایش دهد.

نمایش Review snippet در SERP
نمایش Review snippet در SERP

گوگل از اطلاعات ساختار یافته Review snippet فقط در مورد انواع محتوای Book، Course، Event، How-to، Local business، Movie، Product، Recipe و Software App پشتیبانی می کند.

استاندارد و اطلاعات تکمیلی در مورد استراکچرد دیتای Review snippet را می توانید در آدرس زیر مشاهده کنید.

https://developers.google.com/search/docs/data-types/review-snippet

استراکچرد دیتا Products

اطلاعات ساختار یافته محصولات یکی از پرکاربردترین موارد برای سایت های فروشگاهی است و توسط آن می توان قیمت محصول، موجود بودن، ریویو، مشخصات، برند و موارد متعدد دیگر را به گوگل معرفی کرد.

گوگل از این اطلاعات می تواند در نتایج جستجوی متن و همچنین نتایج جستجوی عکس استفاده کند.

استفاده گوگل از استراکچرد دیتا Product در نتایج جستجو عکس
استفاده گوگل از استراکچرد دیتا Product در نتایج جستجو عکس

استاندارد و اطلاعات تکمیلی در مورد استراکچرد دیتای Product را می توانید در آدرس زیر مشاهده کنید.

https://developers.google.com/search/docs/data-types/product

اگر از اطلاعات ساختار یافته برای مشخص نمودن نحوه کارکرد جستجو در سایتتان استفاده کرده باشید، ممکن است که گوگل Search box اختصاصی مربوط به سایت شما را در SERP نمایش دهد. همچنین صفحاتی که از نظر گوگل برای کاربران دارای اهمیت زیادی هستند نیز ممکن است مانند تصویر زیر در SERP در زیر اسنیپت سایت شما نمایش داده شوند.

نمایش Sitelink searchbox در نتایج گوگل
نمایش Sitelink searchbox در نتایج گوگل

استاندارد و اطلاعات تکمیلی در مورد استراکچرد دیتای Sitelink searchbox را می توانید در آدرس زیر مشاهده کنید.

https://developers.google.com/search/docs/data-types/sitelinks-searchbox

استراکچرد دیتا Video

توسط اطلاعات ساختار یافته می توانید اطلاعاتی در مورد ویدیوهای سایت نیز در اختیار گوگل قرار دهید. این اطلاعات می تواند شامل مدت زمان ویدیو، تاریخ آپلود، تصویر thumbnail و موارد متعدد دیگر باشد. گوگل از این اطلاعات ممکن است که در نتایج جستجوی متن، عکس و ویدیو استفاده کند.

استفاده از استراکچرد دیتا Video در SERP
استفاده از استراکچرد دیتا Video در SERP

گوگل از فرمت های ویدیو wmv، webm، vob، rm، ram، qvt، ogv، mbg، mpeg، mpe، mp4، mov، mkv، m4v، m3u8، m2v، flv، f4v، divx، avi، asf، 3gpp، 3gp، 3gp2، 3g2 و xap پشتیبانی می کند. همچنین ابعاد عکس thumbnail ویدیو می تواند از 160×90 تا 1920×1080 باشد.

استاندارد و اطلاعات تکمیلی در مورد استراکچرد دیتای Video را می توانید در آدرس زیر مشاهده کنید.

https://developers.google.com/search/docs/data-types/video

Unparsable structured data

در صورتیکه از اطلاعات ساختار یافته ای استفاده کرده باشید که گوگل از آن پشتیبانی نکند، گزارش مربوط به آن را می توانید در قسمت Unparsable structured data سرچ کنسول مشاهده کنید. برخی از ارورها ممکن است به علت وجود استراکچرد دیتا مربوط به سایت هایی مانند فیسبوک یا توییتر باشد که گوگل از آنان پشتیبانی نمی کند که در این صورت، نیازی به انجام کار خاصی نیست ولی برخی از ارورها ممکن است به علت ایراد اساسی در اطلاعات ساختار یافته باشد که باید نسبت به اصلاح آنان اقدام شود.

اطلاعات ساختار یافته صفحات را می توان توسط ابزار تست Rich Result دیتای گوگل بررسی کرد.

https://search.google.com/test/rich-results

همان طور که قبلا نیز به آن اشاره شد، در حال حاضر الگوریتم های گوگل از استراکچرد دیتا به عنوان سیگنالی برای محاسبات رنکینگ صفحه استفاده نمی کنند ولی وجود استراکچرد دیتا به دلیل تاثیری که در شیوه نمایش نتایج جستجو در موتور جستجو می گذارد، می تواند به صورت غیر مستقیم بر رنکینگ صفحات تاثیر بگذارد. بنابراین از دید سئوی حرفه ای، وجود اطلاعات ساختار یافته متناسب با محتوای سایت از اهمیت زیادی برخوردار است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *