ساختار URL ساده

یکی از مواردی که در بهینه سازی سایت برای موتور جستجو باید به آن دقت شود، ساختار آدرس صفحات است. ساختار URL سایت باید تا جایی که امکان دارد ساده و قابل درک برای کاربر انسان باشد. در URL از کلمات به جای ID یا اعداد استفاده کنید. به عنوان نمونه یک کاربر با دیدن آدرس زیر نمی تواند متوجه شود که صفحه مربوطه در مورد چه موضوعی است:

http://www.example.com/article.aspx?id=1392
https://www.example.com/product/dkp-3165649/

ولی با دیدن آدرس های زیر می تواند متوجه شود که صفحه در مورد کتاب بهینه سازی برای موتور جستجو است:

http://www.example.com/seo-book.html
http://www.example.com/book/seo.html

از قرار دادن کلمات پی در پی خودداری کنید. از خط تیره – به جای underline یا underscore _ استفاده کنید. به عنوان نمونه توصیه می شود که از آدرس های زیر استفاده نکنید:

http://www.example.com/seobook.html
https://www.example.com/seo_book.html

از آنجایی که آدرس صفحه یکی از فاکتورهای محاسبه رنکینگ است، از کلمات به زبان کاربران سایت در آدرس استفاده کنید تا جایی که آدرس طولانی نشود. در صورت استفاده از کاراکترهای غیر لاتین، از UTF-8 استفاده کنید.

در آدرس زیر از UTF-8 استفاده نشده که اشتباه است:

https://www.example.com/کتاب.html

آدرس زیر یک نمونه صحیح به صورت UTF-8 به جای آدرس بالا است

https://www.example.com/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8.html

محدودیت تعداد 2048 کاراکتر برای آدرس وجود دارد. دقت داشته باشید که در صورت استفاده از UTF-8 برای آدرس های فارسی، کاراکترهای یونیکد را مد نظر داشته باشید. به عنوان نمونه، %DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8 به معنی کتاب و شامل 24 کاراکتر است.

استفاده از URL های خیلی طولانی و یا استفاده بیش از حد از پارامتر در URL ممکن است که مشکلاتی برای خزنده موتورهای جستجو ایجاد کند که در نتیجه آن ممکن است همه صفحات ایندکس نشوند.

در سایت هایی که دسته بندی های مختلف دارند، تا جایی که امکان دارد، تلاش کنید نام دسته بندی ها در آدرس وجود داشته باشند که درک کاربر و موتور جستجو نسبت به آدرس بیشتر باشد. به عنوان نمونه در آدرسهای زیر مشخص است که دو لپ تاپ در دسته های گیمینگ و دانش آموزی قرار دارند:

https://www.example.com/laptop/gaming/a-gaming-laptop
https://www.example.com/laptop/student/a-student-laptop

سایت های بزرگ یا سایت های در حال رشد ممکن است به مرور زمان نیاز به تغییر دسته بندی کالاها یا نوشته ها داشته باشند و این یک امر اجتناب ناپذیر برای بسیاری از سایت ها است. به عنوان نمونه در یک سایت فروشگاهی ممکن است تعداد کالا به مرور زیاد شود و نیاز به تغییر در ساختار دسته بندی سایت وجود داشته باشد. بنابراین در صورتیکه یک سطح یا بیش از یک سطح دسته بندی دارید، تا جایی از نام دسته در آدرس استفاده کنید که مطمئن باشید که با تغییر دسته بندی، آدرس صفحه تغییر نمی کند و نیازی به ریدایرکت کردن نیست.

مانع از ایندکس آدرس های داینامیک شوید

با استفاده از robots.txt دسترسی ربات های موتور جستجو را به URL هایی که به صورت داینامیک به وجود می آیند محدود کنید. به عنوان نمونه آدرس هایی که با جستجوی کاربران در سایت، استفاده از فیلترها و یا مرتب کردن کالاها در سایت به وجود می آیند نیازی به ایندکس شدن ندارند. علت آن این است که محتوای آنها با صفحات اصلی سایت که فیلتری در آنها اعمال نشده است، تکراری است.

در نمونه زیر، آدرس دسته بندی تلویزیون یک فروشگاه را مشاهده می کنید که فیلتر ابعاد و رنگ در آن اعمال شده است و نباید ایندکس شود.

https://www.example.com/tv/?size=42inch&color=black

آدرس زیر مربوط به دسته بندی تلویزیون یک فروشگاه است که بر اساس قیمت مرتب شده و نباید ایندکس شود.

https:/ /www.example.com/tv/?sort=low-price

🔗 منبع: Google Search Console Help

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *