تفاوت rel=nofollow با rel=sponsored و rel=ugc

اتریبیوت های مختلفی برای تگ <a> در HTML وجود دارند که کاربردهای متفاوتی دارند. با توجه به توسعه اینترنت و موتورهای جستجو، برخی از اتریبیوت ها به تدریج و با توجه به نیاز موتورهای جستجو برای محاسبه بهتر رنکینگ معرفی می شوند.

اتریبیوت rel=”nofollow”

اتریبیوت nofollow که در تگ <a> در HTML استفاده می شود، در سال 2005 معرفی شد و به صورت زیر استفاده می شود. توسط rel=”nofollow” به گوگل بات یا دیگر ربات هایی که از این اتریبیوت پشتیبانی می کنند گفته می شود که لینک مورد نظر را دنبال نکند. گوگل به وبسمترها توصیه می کند که از nofollow برای لینک های تبلیغات یا اسپانسرها و لینک هایی که به صورت کلی Link Schemes تلقی می شوند استفاده کنند که با جریمه گوگل مواجه نشوند.

<a rel="nofollow" href="https://www.webyooz.com">لینک وب یوز در سایت دیگر</a>

همانطور که گفته شد وجود اتریبیوت nofollow باعث عدم دنبال کردن لینک توسط ربات موتور جستجو می شود و بنابراین الگوریتم های گوگل و دیگر موتورهای جستجوی مطرح، از لینک های nofollow جهت محاسبه رنکینگ استفاده نمی کنند. ولی گوگل برای اینکه بتواند از لینک های تبلیغات و لینک های که توسط کاربران سایت ها ایجاد می شود در محاسبات رنکینگ استفاده کند، پس از حدود 15 سال، امروز در 10 سپتامبر 2019 دو اتریبیوت sponsored و ugc را معرفی کرد که در ادامه به توضیح آنها پرداخته شده است.

اتریبیوت rel=”sponsored”

از اتریبیوت sponsored جهت لینک های تبلیغات، اسپانسرها و لینک هایی که در ازای پرداخت هزینه یا تعاملات دیگر بوجود آمده اند استفاده می شود. کاربرد لینک های sponsored به صورت زیر است.

<a rel="sponsored" href="https://www.webyooz.com">تبلیغ وب یوز در سایت دیگر</a>

اتریبیوت rel=”ugc”

اتریبیوت ugc مخفف User Generated Content است و از آن جهت لینک هایی استفاده می شود که توسط کاربران سایت بوجود آمده باشند. از جمله لینک هایی که توسط کاربران بوجود می آید می توان به لینک های درون کامنت ها و پست های فروم ها اشاره کرد.

<a rel="ugc" href="https://www.webyooz.com">لینک وب یوز در کامنت</a>

پرسش های متداول اتریبیوت sponsored و ugc

با توجه به معرفی اتریبیوت های sponsored و ugc، ممکن است که سوال های زیادی برای وبمستران بوجود بیاید که در ادامه به تعدادی از سوالات متداول در این زمینه پاسخ داده شده است.

1- آیا باید همه nofollow های موجود را تغییر دهم؟

خیر. اگر از nofollow جهت بلاک کردن لینک های اسپانسری بر روی ربات موتور جستجو استفاده می کنید، نیازی به تغییر آن نیست و گوگل همچنان از اتریبیوت nofollow پشتیبانی می کند.

2- آیا امکان استفاده از بیش از یک اتریبیوت وجود دارد؟

بله. شما می توانید از بیش از یک اتریبیوت به صورت همزمان استفاده کنید. به عنوان نمونه می توانید از rel=”ugc sponsored” برای لینکی که توسط کاربر ایجاد شده و به صورت اسپانسر هم هست، استفاده کنید. همچنین می توانید از rel=”nofollow ugc” با این دیدگاه استفاده کنید که هم به گوگل اعلام کنید که لینک توسط کاربر ایجاد شده و هم به موتورهای جستجوی دیگر که هنوز از اتریبیوت جدید ugc پشتیبانی نمی کنند بگویید که لینک را دنبال نکنند.

3- اگر از nofollow برای لینک تبلیغات استفاده کنم، آیا نیاز به تغییر آنها دارم؟

شما می توانید همچنان از nofollow برای لینک تبلیغات جهت جلوگیری از جریمه شدن توسط گوگل به دلیل Link Schemes استفاده کنید ولی اگر برایتان امکان پذیر است، توصیه می شود که لینک های مذکور را از nofollow به sponsored تغییر دهید.

🔗 منبع: Google Webmaster Central Blog

8 دیدگاه

  1. با عرض سلام و خسته نباشید
    برای لینک هایی که کاربر در کامنت قرار میدهد یا اسپم های موجود در کامنت بین nofollow وugc فرقی خاصی هست؟ میشود از یکی از انها استفاده کرد؟

    • سلام و وقت بخیر، طبق دستورالعمل جدید گوگل، کاربرد ugc برای کلیه لینک های درون کامنت ها است و فرقی بین لینک های مختلف نیست. از آن جایی که موتورهای جستجوی دیگر هنوز از ugc ساپورت نمی کنند، بهتر است از nofollow و ugc با هم استفاده کنید. در مورد اسپم درون کامنت، بهتر است که از ابتدا مانع از نوشتن اسپم در سایت شوید و اگر کسی نیز کامنت اسپم نوشت، آن را تایید نکنید. در این خصوص به دستورالعمل گوگل وبمستر در مورد راهکاری جلوگیری از کامنت اسپم رجوع کنید.

  2. سلام
    من مقالات خارجی رو خوندم و مقاله فارسی سایت خوب شما رو خوندم اما یه چیزی است برای گرفتن لینک ها ugc مهم نیست در چه سایت های باید استفاده کرد مثلا سایت های فروشگاهی باید از ugc استفاده کنن یا مهم نیست چه سایتی باشه

    • سلام، نوع سایت اهمیتی ندارد. کاربرد ugc برای لینک هایی است که کاربران سایت شما ایجاد می کنند، مانند لینک های درون کامنت ها، پست های فروم ها و هر جای دیگری که کاربر بتواند در متنش اقدام به گذاشتن لینک کند.

  3. اتریبیوت sponsored فقط در مورد لینک تبلیغات هست ؟ آیا اتربیوت اسپارنسر را در لینک های رپورتاژهای خبری مثل اتریبیوت rel=”nofollow”نیز باید استفاده کرد؟

    • سلام جناب رحمانی،
      بله می شود از بیش از دو اتریبیوت استفاده کرد. اتریبیوت های قدیمی که تا حالا کاربردی بودند عبارتند از nofollow, noopener, noreferrer و اتریبیوت های جدید هم که ugc و sponsored هستند. از همه آنها می توانید با هم استفاده کنید و محدودیت در تعداد اتریبیوت نیست.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *