Mobile-first index گوگل شروع به کار کرد

همان طور که قبلا در مقاله الگوریتم موبایلگدون نیز گفته شد، طبق آمار رسمی گوگل تعداد کاربران موبایلی اینترنت از کاربران دسکتاپ بیشتر است و به همین دلیل گوگل الگوریتمی مخصوص محاسبه رنکینگ صفحات برای جستجوهای انجام شده با موبایل به نام الگوریتم موبایلگدون منتشر نمود. از یک سال و نیم گذشته، گوگل در مورد Mobile-first index صحبت های بسیاری نمود و بالاخره اعلام نمود که موبایل فرست ایندکس به صورت رسمی برای کل اینترنت شروع به کار کرد.

Mobile-first index چیست؟

تا قبل از شروع به کار Mobile-first index، گوگل بات همه اینترنت را با کراولر مربوط به دسکتاپ می خواند و آنها را وارد ایندکس خود می کرد و سپس توسط کراولر مخصوص موبایل خود، مجددا همه سایت ها را درون ایندکس خودش کراول می کرد و الگوریتم موبایلگدون و دیگر الگوریتم های گوگل محاسبات رنک را انجام می دادند. ولی با رونمایی از موبایل فرست ایندکس، همان طور که از نامش پیداست، از این به بعد گوگل ابتدا با کراولر مخصوص موبایلش، صفحات را می خواند و وارد ایندکس می کند و سپس کراولر مخصوص دسکتاپ به کراول مجدد می پردازد و محاسبات رنک را برای دسکتاپ انجام می دهد.

طبق گفته گوگل، این شرکت هیچ تمایلی به داشتن دو ایندکس مجزا برای موبایل و دسکتاپ ندارد و Mobile-first index به معنای ایندکس جداگانه نیست و صرفا به معنای ایندکس اولیه نسخه موبایلی سایت ها است.

google loves mobile site

برای موبایل فرست ایندکس چکار کنیم؟

اگر سایت شما موبایل فرندلی نیست، وجود Mobile-first index هیچ تفاوتی در رنک ایجاد نمی کند. دلیل آن این است که نسخه موبایل و نسخه دسکتاپ سایت با یکدیگر یکسان هستند. البته اگر هنوز سایت شما موبایل فرندلی نیست، هرچه سریعتر نسبت به تعویض قالب آن اقدام کنید چراکه الگوریتم موبایلگدون در محاسباتش به موبایل فرندلی بودن صفحه نگاهی ویژه دارد.

همان طور که در مقاله انواع سایت موبایل فرندلی گفته شد، سایت های Mobile Friendly به سه دسته رسپانسیو، Dynamic Serving و Separate URL تقسیم می شوند. در مورد هر سه دسته مذکور، با شروع به کار موبایل فرست ایندکس، ممکن است که نیاز به انجام کارهایی باشد که در ادامه به توضیح آن پرداخته شده است.

  • اگر سایت شما رسپانسیو یا واکنشگرا است، به علت یکسان بودن HTML در صفحه موبایل و دسکتاپ، نیاز به انجام کاری نیست.
  • در مورد سایت های موبایل فرندلی از نوع Dynamic serving، گوگل ترجیح می دهد که محتوایی که به کاربر موبایل نمایش داده می شود را ایندکس کند. پس دقت کنید که نسخه موبایل صفحات سایتتان بدون هیچ ایرادی توسط گوگل بات خوانده می شود.
  • در مورد سایت های Separate URL، گوگل ترجیح می دهد که آدرس URL که در اختیار کاربران موبایل است را ایندکس کند. در اینجا هم حتما از در دسترس بودن صفحات موبایل و منابع آنها برای گوگل بات اطمینان حاصل کنید.

از موبایل فرست ایندکس بترسیم؟

گوگل به صورت رسمی به همه وبمستران اعلام کرد که نگران رنکینگ سایتشان نباشند ولی در صورتیکه سایتشان موبایل فرندلی نیست، برای اصلاح هر چه سریعتر آن برنامه ریزی کنند. ضمنا گوگل برای انجام تغییراتی در الگوریتمش به نام آپدیت سرعت گوگل در ماه 8 سال 2018 نیز برنامه ریزی کرده است که پس از آن آپدیت، سرعت لود صفحات روی موبایل های واقعی نیز یکی از سیگنال های محاسبه رنک خواهد بود.

تغییرات الگوریتمیک گوگل، آمدن صفحات AMP به دنیای طراحی سایت و همچنین PWA حاکی از این هستند که هر وبمستری باید در راستای سئوی حرفه ای به کاربران موبایل نگاهی ویژه داشته باشد.

2 دیدگاه

  1. موبایل فرست ایندکس مقاله فوق العاده خوب و به روزی بود. ورودیهای سایت ما از طریق موبایل بیشتر از 70 درصد است و این نشان دهنده اهمیت طراحی سایت برای موبایل است. متشکرم

  2. موبایل فرست ایندکس تصمیم منطقی گوگل هست چراکه الان اکثر کاربران با گوشی های موبایل خود به سرچ محتوای مورد نیاز خود می پردازند و طبیعیه که گوگل با این ابزار وبمستران رو ترقیب به موبایل فرندلی بودن سایتشان کند

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *