نظرتان در مورد یک اپلیکیشن تحت وب که مانند اپلیکیشن واقعی که بر روی گوشی نصب می شود باشد چیست؟

Progressive Web App که به اختصار PWA گفته می شود برای همین هدف به وجود آمد. پس از معرفی و حمایت پراگرسیو وب اپ توسط گوگل در سال 2016 در کنفرانس Google I/O، این بار نیز PWA مانند پروژه AMP با استقبال توسعه دهندگان و شرکت های مطرح تولیدکننده مرورگر مانند مایکروسافت، موزیلا و اپل روبرو شد. پراگرسیو وب اپ ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

  • سایت هایی که مانند اپلیکیشن رفتار می کنند.
  • اپلیکیشن های تحت وب

به عنوان نمونه اگر با مرورگر گوگل کروم بر روی دستگاه اندروید سایت https://www.webyooz.com را باز کنید، می توانید از طریق منوی گوگل کروم بر روی گزینه Add to Home screen بزنید و آیکون وب یوز را بر روی صفحه گوشی موبایلتان اضافه کنید. سپس می توانید با tap کردن بر روی آیکون مذکور از سایت وب یوز مانند یک اپلیکیشن تحت وب استفاده کنید. البته بنده در اینجا صرفا به ساخت یک نمونه بسیار ساده PWA کرده ام و جا دارد تا امکانات بیشتری را به PWA سایت وب یوز اضافه کنم.

وب یوز Progressive Web Appاهداف PWA از نظر گوگل

طبق توضیح گوگل، پراگرسیو وب اپ ها دارای چهار هدف اصلی هستند:

  1. قابل اطمینان (Reliable) هستند. چون کاربر با پیغام لود نشدن صفحه در اثر کندی یا قطعی اینترنت مواجه نخواهد شد.
  2. سریع هستند. علت سریع بودن آنها در کش شدن برخی فایلهای مورد نیاز در دستگاه کاربر است.
  3. جذاب هستند. جذاب بودن PWAها به دلیل تشابه آنها به اپلیکیشن های مرسوم روی گوشی های موبایل است و به همین دلیل کاربران از PWA بیشتر از یک سایت ساده استقبال می کنند.
  4. افزایش نرخ تبدیل (Conversion Rate). به عنوان مثال سایت AliExpress پس از افزودن قابلیت پراگرسیو وب اپ به سایتش با افزایش نرخ تبدیل به میزان 102% در همه مرورگرها و به میزان 82% در سیستم عامل iOS مواجه شد.

البته به این نکته توجه داشته باشید که در طراحی PWA این امکان وجود دارد که یک اپلیکیشن به صورت آفلاین کار کند ولی در مورد یک سایت معمولا فایلهای استاتیک قالب و برخی از امکانات مانند امکان افزودن کامنت به صورت آفلاین وجود دارد و منطقی نیست که کل وبسایت با اطلاعات آن بر روی دستگاه کاربر کش شود.

نمونه سایت PWA

از زمان معرفی Progressive Web App، شرکت های زیادی شروع به طراحی پراگرسیو وب اپ نمودند. در زیر می توانید برخی از سایت ها و اپلیکیشن هایی که به صورت PWA طراحی شده اند را ملاحظه بفرمایید. برخی از نمونه ها فقط بر روی موبایل به صورت PWA کار می کنند و برخی مانند دو نمونه آخر، قابلیت کار به صورت آفلاین در دسکتاپ را نیز دارند.

  1. سایت همایش توسعه دهندگان گوگل Google I/O که در آن حتی می توانید به صورت آفلاین اقدام به نوشتن کامنت نیز بکنید.
  2. سایت فروشگاه بزرگ اینترنتی AliExpress
  3. سایت شبکه اجتماعی اینستاگرام
  4. سایت تلگرام تحت وب
  5. سایت UBER
  6. سایت cnet
  7. سایت توییتر
  8. اپلیکیشن ادیت عکس SVGOMG که می توانید در آن به صورت آفلاین به ادیت عکس های با فرمت SVG کنید.
  9. اپلیکیشن کاهش سایز فایل عکس Smaller Pictures برای کاهش filesize عکس به میزان دلخواه

در تصویر زیر تعدادی از سایت های مطرح که دارای PWA هستند نمایش داده شده اند.

سایت های دارای PWA
برخی از سایت های دارای PWA

با توجه به روشن بودن آینده Progressive Web App و اهداف و مزیت های آن و همچنین تاثیر مثبت آن در سئوی حرفه ای و همچنین  به همه توسعه دهندگان و طراحان وب سایت توصیه می شود که به این مقوله نگاهی ویژه داشته باشند.

یک دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *