پروژه امپ از سال 2015 به صورت متن باز معرفی شد. هدف اصلی پروژه AMP سرعت بارگذاری صفحات است و به همین دلیل از همان ابتدا مورد توجه سایت هایی بود که به سئوی حرفه ای اهمیت می دهند. با استفاده از امپ این امکان وجود دارد که صفحات با پهنای باند کمتر و با سرعت بسیار بالاتر از صفحات نرمال سایت بارگذاری شوند. از ابتدا معرفی AMP Project، پلاگین های متعددی برای CMS های مطرح مانند وردپرس و جوملا و دروپال در اختیار کاربران قرار گرفتند که با استفاده از آنها این امکان فراهم می شود که شما بتوانید صفحه نرمال را به صفحه امپ convert کنید. ولی بسیاری از پلاگین ها صفحات امپی ایجاد می کنند که از نظر ظاهری جذابیت لازم را ندارد و ممکن است که باعث خروج کاربر از سایت گردد.
قوانین 2018 گوگل برای صفحات امپ
علاوه بر اهمیت UI در طراحی صفحات امپ، گوگل قرار است از فوریه 2018 قوانین جدیدی را برای صفحات امپ در نظر بگیرد. طبق استانداردهای فعلی در قسمت head کد HTML صفحات نرمال باید از صفت rel با مشخص کردن آدرس amphtml همانند مثال زیر به گوگل یا دیگر کراولرهایی که از امپ پشتیبانی می کنند نشان دهیم که صفحه نرمال یا canonical که در حال خواندن هستید، یک صفحه امپ هم به آدرس مشخصی دارد.
<link rel="amphtml" href="https://www.webyooz.com/engaging-users-high-quality-amp-pages/?wpamp" />
و در head صفحه amphtml نیز باید نشان دهیم که صفحه ای که در آن هستیم، یک ورژن canonical نیز با آدرس مشخصی دارد.
<link rel="canonical" href="https://www.webyooz.com/engaging-users-high-quality-amp-pages/">
مشاهده شده است که برخی سایت ها اقدام به ساختن صفحات AMP کرده اند ولی صفحات امپ آنها از نظر محتوا با صفحات canonical همخوانی ندارد. به عبارت دیگر در برخی سایت ها در صفحات canonical محتوا وجود دارد ولی همه یا برخی از صفحات امپ آنها فاقد محتوای متناسب با صفحات نرمال سایت است. و در این صورت گوگل کاربرانی که روی لینک AMP شما کلیک کرده اند را به صفحه non-AMP ریدایرکت می کند. همچنین سایتی که این تخلف را انجام داده با manual action در گوگل سرچ کنسول مواجه می شود و پیغامی از طرف گوگل برای وبمستر سایت به همراه توضیح در مورد manual action شدن سایت ارسال می گردد.
آیا همه صفحات canonical باید معادل amphtml داشته باشند؟
پاسخ این سوال خیر است. شما مجاز هستید که برخی از صفحات canonical سایتتان دارای معادل amphtml باشند و همچنین می توانید تعدادی صفحه amphtml داشته باشید که معادل canonical نداشته باشند. نکته اینجاست که در هر سناریویی که در پیش گرفته اید باید در head صفحه در HTML نشان دهید که صفحاتتان دارای معادل amphtml یا canonical هستند یا خیر.
سلام.من میخواستم amp کنم سایتمو اما تو هر صفحه ای ک رفتم برای ارسال نظرات باید برم جایه دیگه یا صفحه عادی اون سایت..راهی هست که اینکارو کنم ک نظراتم مثل صفحات عادی بیاد
سلام،
سایت شما وردپرس است و پلاگین های AMP خوبی برای وردپرس وجود دارند که امکان کامنت گذاشتن هم در برخی از آنها وجود دارد. امکان نمایش هم در صفحهات امپ در پلاگین های معروف هست.