جایگاه امپ در سئوی حرفه ای

همان طور که در مقاله محتوای سایت خود را امپ کنید توضیح دادیم، پروژه AMP یا Accelerated Mobile Pages در اکتبر 2015 با هدف افزایش سرعت بارگذاری صفحات بر روی دستگاه های همراه مانند موبایل معرفی شد. از همان ابتدا توئیتر و لینکداین و خبرگذاریهای معروف و پر ترافیک دنیا از پروژه امپ استقبال کردند و شروع به تولید صفحات amphtml نمودند و سایت eBay در اوایل 2016 و موتور جستجو بایدو چین نیز در اوایل سال 2017 به جمع سایت هایی پیوستند که از صفحات AMP پشتیبانی می کنند و این تعداد همواره در حال افزایش است.

تاثیر امپ در سئو سایت

بنابر اعلام رسمی گوگل، داشتن صفحات amphtml تاثیر مستقیم در رنکینگ صفحات در موتور جستجوی گوگل ندارد ولی با توجه به نحوه نمایش متفاوت نتایج صفحات امپ در گوگل و همچنین آماری که در ادامه نوشته شده، وجود صفحه امپ همچنین باعث ماندگاری بیشتر کاربر در سایت و بازدید از تعداد صفحات بیشتر می شود که همه این فاکتورها منجر به بهبود موقعیت سایت در صفحه نتایج گوگل خواهند شد. در نتیجه AMP بخش جدانشدنی در سئوی حرفه ای سایت است و توصیه می شود که همه سئوکاران نگاه ویژه ای به امپ داشت باشند.

AMP rocket

از ابتدای معرفی پروژه امپ تا کنون همواره گوگل در حال افزایش تعداد نمایش نتایج صفحات AMP بوده و اکنون دیگر نه تنها سایت های خبری، بلکه صفحات امپ هر نوع سایت با هر نوع محتوا را به صورت امپ در صفحه نتایج در دستگاه های همراه مانند گوشی موبایل نمایش می دهد.

چرا سایت ما صفحه امپ داشته باشد

علاوه بر تاثیر امپ در SEO، آمارها و تحقیقاتی وجود دارند که در ادامه نظر شما را به آن جلب میکنم:

  1. در سال 2016 در حدود 58 درصد از جستجوها توسط موبایل انجام می شود و تا سال 2020 این آمار به 80 درصد خواهد رسید.
  2. به صورت میانگین 53 درصد کاربران در صورت عدم بارگذاری صفحه در 3 ثانیه از صفحه خارج می شوند و AMP می تواند مشکل کندی بارگذاری صفحه را برطرف کند.
  3. به طور متوسط 1 ثانیه تاخیر در بارگذاری صفحات یک سایت منجر به افت 7 درصدی در conversion rate یا نرخ تبدیل کاربر می شود.
  4. طبق نتیجه تحقیق گوگل در سایت های فروشگاهی، داشتن صفحات AMP باعث افزایش حدود 20 درصدی در فروش می شود.

ارزش صفحات amphtml در گوگل

آینده AMP در طراحی سایت

در آماری که گوگل اعلام کرده، تعداد دامین هایی که دارای صفحات امپ هستند به 25 میلیون دامین رسیده است و هم اکنون بیش از 4 میلیارد صفحه امپ وجود دارد و این آمار با سرعت زیادی در حال افزایش است و علاوه بر افزایش تعداد دامین های مذکور، سرعت بارگذاری صفحات AMP نیز بهبود پیدا کرده و به طور میانگین به حدود 0.5 ثانیه رسیده است و همه نشانه ها حاکی از گسترش و توسعه ادامه دار امپ در آینده است.

بنابراین علاوه بر سایت های قدیمی، به همه طراحان و سئوکاران سایت هایی که سایتشان هنوز پابلیش نشده است و در مرحله طراحی سایت هستند توصیه می شود که برای AMP از همین ابتدا برنامه ریزی داشته باشند که در آینده قدرت رقابت با سایت های رقیب را داشته باشند و جایگاه خوبی در موتورهای جستجو داشته باشند.

توسعه دهندگان امپ

هم اکنون تعداد بیش از 400 توسعه دهنده AMP به همراه 10500 نفر مشارکت کننده در Github AMP بر روی پروژه امپ فعالیت می کنند و تعداد توسعه دهندگان و مشارکت کنندگان در حال افزایش است و همواره استانداردهای AMP Project در حال تکمیل و بهبود و بروز شدن است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد پروژه امپ می توانید از سایت https://www.ampproject.org بازدید فرمایید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *