سایت چندزبانه

سایت چند زبانه به سایتی گفته می شود که محتوای آن با بیش از یک زبان در اختیار کاربران قرار بگیرد. به عنوان نمونه، سایتی که در کشور کانادا و به دو زبان انگلیسی و فرانسوی به کاربران خدمت رسانی می کند. به این نوع سایت ها multilingual گفته می شود. نمونه دیگری نیز وجود دارد، سایتی که در ایران وجود دارد و جامعه کاربران آن شامل کاربران ایران و کاربران آلمانی است. به این نوع سایت ها multi-regional گفته می شود.

داشتن یک سایت چندزبانه نیازمند دقت و نگهداری بیشتر از سایت یک زبانه است زیرا در صورت بروز مشکل در یک زبان، ممکن است زبان های دیگر هم تحت تاثیر قرار بگیرند. لذا در صورتیکه سایت چندزبانه ای را مدیریت میکنید، همیشه بعد از هر تغییر همه زبان های سایت را کنترل کنید.

شفاف بودن زبان صفحه

گوگل از روی محتوای صفحه به زبان صفحه پی می برد و از روی کد این کار را نمی کند. البته شما می توانید به کمک سرنخ هایی مانند lang attribute به گوگل کمک کنید که زبان صفحه را تشخیص بدهد. در صورتیکه برخی از صفحات سایت به صورت اتوماتیک و توسط برخی سرویس ها مانند مترجم گوگل ترجمه شده اند، با استفاده از robots.txt مانع از کراول و ایندکس آن صفحات توسط موتورهای جستجو شوید.

در دسترس بود صفحات با همه زبان ها

مطمئن باشید که هر صفحه با همه زبانها به راحتی در دسترس کاربران است و کاربران بتوانند با یک کلیک اقدام به تغییر زبان صفحه کنند. از روش های اتوماتیک برای ریدایرکت کاربران به زبان خاصی استفاده نکنید. به عنوان نمونه به یک کاربر در آلمان اجازه دهید که به صفحات انگلیسی و فارسی در سایت هم دسترسی داشته باشد و او را با ریداریکت خودکار به صفحه آلمانی هدایت نکنید. ریدایرکت خودکار مانع دسترسی کاربر و موتور جستجو به همه زبان های سایت است.

انتخاب صحیح URL صفحات

همان طور که گفته شد تشخیص زبان صفحه توسط گوگل از روی محتوای صفحه انجام می پذیرد اما انتخاب صحیح URL به کاربران کمک می کند که به راحتی از زبان محتوای صفحه مطلع شوند. به عنوان نمونه هر دو آدرس زیر گزینه های مناسبی برای URL یک صفحه فرانسوی در یک دامین .ca است.

http://example.ca/fr/vélo-de-montagne http://fr.example.ca/vélo-de-montagne.html

هدف گذاری کاربران یک کشور

اگر گوگل متوجه شود که کاربران یک کشور، جامعه هدف یک سایت است می تواند کیفیت نتایج جستجو را بهبود ببخشد. گوگل از روش های زیر می تواند متوجه شود که جامعه هدف یک سایت کدام کشور است.

  • دامنه کشوری: استفاده از دامنه های کشوری یا cc-TLD یک سیگنال قوی و شفاف هم برای موتور جستجو و هم برای کاربر است که بتوانند تشخیص دهند که هدف اصلی سایت مورد نظر کدام کشور است. به عنوان مثال دامنه های ir برای کشور ایران، دامنه de برای کشور آلمان و دامنه cn برای کشور چین هستند.
  • موقعیت مکانی سرور: تشخیص موقعیت مکانی سرور از طریق آدرس IP سرور یک سیگنال خفیف است که گوگل توسط آن تخمین می زند که جامعه هدف سایت کدام کشور است. برخی از سایت ها بنا به دلایلی از سرورهای خارجی استفاده می کنند و برخی از سایتها از CDN ها استفاده میکنند. لذا گوگل از موقعیت فیزیکی سرور به عنوان یک سیگنال قطعی استفاده نمی کند.
  • شماره تلفن و آدرس: گوگل از برخی از محتوای صفحه مانند شماره های تلفن و آدرس های پستی درج شده در صفحه می تواند حدس بزند که جامعه هدف کاربران سایت کدام کشور هستند.
  • نقشه گوگل: در صورتی که که کسب و کار شما در Google My Business ثبت شده باشد، گوگل می تواند از اطلاعات آنها در تشخیص جامعه هدف سایت شما استفاده کند.
  • واحد پول: در صورتیکه کالا ها در سایت شما دارای قیمت هستند، واحد پولی که برای نوشتن قیمت کالاها استفاده کرده اید نیز یک سیگنال برای گوگل است که بتواند تشخیص دهد که کالاهای سایت شما مورد استفاده برای کاربران کدام کشور است.

🔗 منبع: Google Search Console Help

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *