ابزار URL inspection گوگل سرچ کنسول

ابزار URL inspection در گوگل سرچ کنسول ابزاریست که توسط آن می توانید به بررسی یک صفحه بپردازید. نتیجه این بررسی شامل مواردی مانند بررسی وجود یا عدم وجود صفحه در ایندکس گوگل، بررسی ایرادات احتمالی صفحه از نظر موبایل فرندلی بودن، AMP و غیره است که در ادامه در مورد آنها توضیح داده شده است.

با کلیک بر روی گزینه URL inspection و یا با نوشتن آدرس صفحه مورد نظر در باکس بالای صفحه سرچ کنسول که در تصویر زیر نیز نمایش داده شده، می توانید گزارش سرچ کنسول در مورد صفحه مورد نظرتان را مشاهده کنید.

ابزار URL inspection گوگل سرچ کنسول
ابزار URL inspection گوگل سرچ کنسول

نکته: امکان بررسی صفحه امپ و غیر امپ توسط URL inspection وجود دارد.

صفحه نتیجه بررسی صفحه با ابزار URL inspection مانند تصویر بعد است. همان طور که مشاهده می کنید، سرچ کنسول عبارت URL is on Google را نمایش داده که بیانگر این است که آدرس مورد نظر شما در ایندکس گوگل وجود دارد. ولی با توجه به عبارت but has issues متوجه می شویم که آدرس مورد نظر ما دارای ایراد یا ایراداتی است که جزئیات آن در ادامه گزارش نمایش داده شده است.

به عنوان نمونه در تصویر زیر، آدرس مورد بررسی دارای ایراد AMP بوده که با کلیک بر روی آن، جزئیات ایراد به ما نمایش داده خواهد شد. در مورد گزارش AMP در صفحه گزارش AMP در گوگل سرچ کنسول توضیح داده شده است.

گزارش URL inspection گوگل سرچ کنسول
گزارش URL inspection گوگل سرچ کنسول

توضیح هر یک از شماره های موجود در تصویر بالا به شرح زیر می باشد:

1- با کلیک بر روی دکمه TEST LIVE URL، سرچ کنسول در طی یک تا دو دقیقه، صفحه مورد نظر شما را می خواند و رندر می کند.

2- در این بخش در زمان نگارش این پست، نتایج زیر قابل نمایش هستند:

URL is on Google: به معنای این است که صفحه مورد نظر در ایندکس گوگل وجود دارد و هیچ ایرادی (امپ، استراکچرد دیتا و غیره) نداشته و قابل نمایش در صفحه نتایج گوگل (SERP) است.

شما می توانید URL ایندکس شده توسط گوگل را با توجه به تصویر زیر در قسمت Google-selected canonical مشاهده کنید.

گزارش Coverage در سرچ کنسول
گزارش Coverage در گوگل سرچ کنسول

URL is on Google, but has issues: به معنای وجود صفحه در ایندکس گوگل با امکان نمایش در SERP است ولی به دلیل وجود برخی ایرادات، باید نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کرد.

URL is not on Google: Indexing errors: به معنای این است که صفحه مورد نظر در ایندکس گوگل وجود ندارد و به دلیل وجود ایراد در ایندکس شدن، امکان ایندکس آن توسط گوگل وجود ندارد و در نتیجه آن صفحه در SERP نمایش داده نخواهد شد. بنابراین باید با توجه به گزارش URL inspection، نسبت به برطرف کردن ایراد اقدام کرد.

URL is not on Google: به معنای عدم امکان نمایش صفحه مورد نظر شما در SERP است که معمولا به دلیل موارد عمدی مانند محدودیت دسترسی به صفحه با کلمه عبور و یا noindex بودن آدرس است. در صورتیکه صفحه ای که در حال تست آن هستید، بدون ایراد است و بنابر دلایلی مانند جدید بودن صفحه، هنوز توسط گوگل ایندکس نشده باشد، می توانید با کلیک بر روی REQUEST INDEXING، درخواست ایندکس شدن صفحه را به گوگل ارسال کنید.

URL is unknown to Google: به معنای ایندکس نبودن URL مورد نظر توسط گوگل است که به دو دلیل می توانید اتفاق افتاده باشد. دلیل اول این است که گوگل ممکن است تا کنون URL مورد نظر را ندیده باشد و دلیل دوم این است که گوگل آن صفحه را به عنوان صفحه alternate در نظر گرفته و آن را کراول نکرده است. در اینجا هم مانند حالت URL is not on Google، اگر صفحه ای که در حال تست آن هستید، بدون ایراد است، می توانید با کلیک بر روی REQUEST INDEXING، درخواست ایندکس شدن صفحه را به گوگل ارسال کنید.

URL is an alt version: این نتیجه هنگامی نمایش داده می شود که URL بررسی شده دارای alternative های دیگر باشد. به عبارت دیگر، URL مورد بررسی دارای نسخه های دیگر مانند AMP یا نسخه موبایل باشد.

URL is an alt version

در تصویر زیر، مشاهده می کنید که یک صفحه AMP بررسی شده و گوگل آدرس صفحه Canonical را ایندکس کرده است.

Google-selected canonical
Google-selected canonical

3- با کلیک بر روی VIEW CRAWLED PAGE، در سمت راست صفحه همانند تصویر زیر، صفحه ای که قبلا توسط سرچ کنسول کراول شده بوده است در تب HTML نمایش داده می شود.

در صورتیکه قصد داشته باشید که تصویر رندر شده صفحه مورد نظرتان توسط گوگل را مشاهده کنید، روی تب SCREENSHOT کلیک کنید. با توجه به اینکه SCREENSHOT فقط برای تست LIVE نمایش داده می شود، در صورتیکه سرچ کنسول به شما عبارت Screenshot is available only in live test را نمایش دهد، با کلیک بر روی TEST LIVE URL، بعد از یک تا دو دقیقه، تصویر رندر شده به شما نمایش داده خواهد شد.

اطلاعات بیشتر در مورد صفحه مورد نظر را می توانید در تب MORE INFO مشاهده کنید.

View crawled page
View crawled page

4- در صورتیکه صفحه مد نظر شما هنوز توسط گوگل، ایندکس نشده باشد و یا اینکه ایندکس شده باشد و شما تغییراتی را در آن صفحه ایجاد کرده باشید و قصد داشته باشید که گوگل هر چه سریعتر متوجه آن تغییرات شود، روی REQUEST INDEXING کلیک کنید.

نکته: در صورتیکه سایت شما از میزان تولید محتوای کمی برخوردار باشد و برای ایندکس شدن محتواهای جدیدتان عجله داشته باشید، می توانید از این روش برای سریعتر ایندکس شدن صفحات جدیدتان استفاده کنید.

5- با کلیک بر روی بخشی که در دو تصویر قبلی با شماره 5 مشخص شده است، اطلاعاتی مانند وضعیت ایندکس صفحه، اطلاعات کراول صفحه و صفحه احتمالی که گوگل از طریق آن به آدرس مورد نظر شما رسیده است، نمایش داده می شود.

6- در این بخش نیز اطلاعاتی در مورد موبایل فرندلی بودن صفحه، AMP و ارورهای احتمالی دیگر به شما ارائه می گردد.

گزارش enhancements در گوگل سرچ کنسول

7 دیدگاه

  1. سلام وقت بخیر
    سوالی از خدمتتون داشتم ممنون میشم لطف کنید راهنمائیم بفرمائید من داخل صفحه اصلی سایتم یه ویدئو قرار دادم اما در قسمت url inspection پیام URL is available to Google, but has issues
    داده که خطا مربوط به ویدئو هست 1 invalid item detected
    Invalid items are not eligible for Google Search’s rich results چطور میتونم این خطا رو رفع کنم

  2. خیلی ممنون بابت توضیحات
    ابزار URL inspection فقط ایرادات ساختاری رو میگه؟ یعنی به مسائل مربوط به ارتقا سئو سایت نمیپردازه؟

    • سلام،
      هدف اصلی URL inspection در سرچ کنسول این است که متوجه شوید که URL مورد نظرتان در ایندکس گوگل هست یا خیر. هدف بعدی این است که در صورت ایندکس بودن یا نبودن صفحه، از وضعیت صفحه مطلع شوید. به عبارت دیگر اگر مشکل موبایل فرندلی، AMP، استراکچرد دیتا یا دیگر ایرادات را داشته باشید، در اینجا می توانید از همه آنها مطلع شوید و جهت بررسی بیشتر روی ارور مربوطه کلیک کرده تا جزئیات آن را بررسی کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *