گزارش Sitemaps در گوگل سرچ کنسول

در قسمت Sitemaps سرچ کنسول می توانید همه نقشه های سایتتان را به گوگل ارائه کنید تا گوگل بات بتواند از طریق آن سریعتر و با دقت بالاتر به کراول صفحات سایت بپردازد. اگر نقشه سایت بر طبق دستورالعملهای گوگل وبمستر ایجاد شده باشد می تواند تا حد زیادی به ایندکس شدن صفحات سایت کمک کند.

جهت ارائه نقشه سایت در سرچ کنسول در صفحه Sitemaps ابتدا آدرس نقشه سایت را در فیلد مربوطه وارد کرده و روی دکمه SUBMIT کلیک کنید.

اضافه کردن Sitemap در گوگل سرچ کنسول
اضافه کردن Sitemap در گوگل سرچ کنسول

نقشه های سایتی که در گوگل سرچ کنسول اضافه شده اند، مانند تصویر زیر به صورت لیست نمایش داده می شوند. در این لیست در ستون Submitted، تاریخی که نقشه سایت را submit کرده اید و در ستون Last read، تاریخی که برای آخرین بار کراولر گوگل آن نقشه سایت را خوانده است و در ستون Status، وضعیت نقشه سایت و در ستون Discovered URL، تعداد آدرس URL در هر کدام نقشه های سایت نمایش داده می شوند.

گزارش Sitemap در گوگل سرچ کنسول
گزارش Sitemap در گوگل سرچ کنسول

کلیک بر روی هر کدام از نقشه های سایت، گزارشی مانند تصویر زیر را خواهید دید. با توجه به عکس زیر، با کلیک بر روی OPEN SITEMAP (با شماره 1 مشخص شده است)، نقشه سایت مربوطه در یک tab جدید باز خواهد شد. با کلیک بر روی منوی شماره 2 و سپس با کلیک بر روی گزینه Remove sitemap می توانید نقشه سایت مورد نظرتان را از سرچ کنسول حذف نمایید. همچنین با کلیک بر روی SEE INDEX COVERAGE (با شماره 3 مشخص شده است) به گزارش Coverage سرچ کنسول در مورد نقشه سایت مورد نظرتان خواهید رفت.

گزارش Sitemap در سرچ کنسول
گزارش Sitemap در گوگل سرچ کنسول

همچنین در بخشی که در تصویر بالا با شماره 4 مشخص شده است، گزارش نقشه سایت مربوطه نمایش داده می شود. اگر نقشه سایت بدون ارور باشد و سرچ کنسول توانسته باشد که آن را بدون هیچ ایرادی بخواند، نوشته Sitemap processed successfully نمایش داده می شود ولی اگر سایت مپ دارای ایراد یا ایراداتی باشد، لیست آن در بخش 4 به ذکر تعداد مانند تصویر زیر نمایش داده می شود. با کلیک بر روی هر ایراد، می توانید جزئیات ایراد را مشاهده نمایید.

گزارش Sitemap در گوگل سرچ کنسول
گزارش Sitemap در گوگل سرچ کنسول

با توجه به تاثیر مثبت وجود سایت مپ استاندارد در سئوی سایت، توصیه می شود که نسبت به ایجاد نقشه سایت و اضافه کردن آن در گوگل سرچ کنسول اقدام کنید. اگر آدرس برخی از صفحات سایت در نقشه سایت وجود دارند ولی گوگل آنها را ایندکس نکرده است، در صورتیکه که از فرش بودن محتوای صفحات مذکور اطمینان دارید، با استفاده از ابزار URL inspection در سرچ کنسول، دسترسی گوگل بات به آن صفحات را بررسی کنید.

4 دیدگاه

  1. سلام . ممنون از مطالب خوبتون
    یک سوال داشتم از خدمتتون
    من سایت فروشگاهی دارم و میخوام سایت مپ ایجاد کنم، در ساختار یو آر ال صفحات داخلی از کاراکرتهایی مانند = & ? استفاده شده، آیا استفاده از این کاراکترها باعث ایجاد ارور در سایت مپ میشه، اگر باعث ارور میشه از چه روشی باید استفاده کنم؟
    این نوع یو آرا ال ها با انتخاب فیلترها ایجاد می شوند مثلا برای محصولی مثل موبایل، انواع برندها و مدل و …. وجود داره، چون این صفحات برام اهمیت داره میخوام ایندکس هم بشند. حالا آیا امکانش هست که با این نوع ساختار در سایت مپ بیارم؟
    نمونه یو آر ال
    example.com/mobile?brand=samsung&model=galaxynote10

    سوال دوم هم اینکه آیا باید این پارامترها رو در URL Parameters وب مستر تعریف کنم؟

    • سلام و وقت بخیر،
      صفحات فیلتر شده نباید ایندکس شوند و بنابراین نباید در سایت مپ وجود داشته باشند. در حقیقت محتوای صفحات فیلتر شده، با صفحات بدون فیلتر، تکراری است و به همین دلیل می توانید به روشهای مختلف مانند استفاده از تگ canonical با آدرس بدون فیلتر و یا با تنظیم URL Parameter در سرچ کنسول، مانع از ایندکس شدن این گونه صفحات شوید. من آدرس سایت شما را نمی دانم ولی اگر در ساختار URL سایت شما از پارامتر URL استفاده شده و در حقیقت استفاده از پارامترها به معنی فیلتر نباشد و به معنی آدرس مثلا یک کتگوری باشد، آنگاه می توانید از آدرسهای با پارامتر نیز در سایت مپ استفاده کنید.
      در مورد نحوه استفاده از کاراکترهای ممنوعه در نقشه سایت، در مقاله سایت مپ توضیح داده ام.

  2. استاد جعفری عزیز سلام و خسته نباشید.
    سایت من دارای پلاگینی هست که XML Sitemap تولید میکنه. اگر من اقدام به تغییر دادن تیتر برخی از پست های قدیمی سایت کنم، و مثلا تیتر برخی پست های سالهای قبل را (برای واضح تر شدن) تغییر بدم، آیا این کار درستیه؟ آیا گوگل به مرور این پست ها را شناسایی و آپدیت خواهد کرد؟ یا بابت این کار ممکن است امتیاز منفی محاسبه شود؟ (البته من منظورم دستکاری کردن دائم تیتر صفحات نیست بلکه فقط تصحیحات لازم است)

    • سلام و وقت بخیر،
      اصلاح صفحات قدیمی ایرادی ندارد و سودمند است. امتیاز منفی از بابت اصلاح وجود نخواهد داشت.
      فقط قبل هر گونه تغییری حتما وضعیت صفحات را از نظر رنک و وروری ارگانیک هم چک کنید که یک موقع وضعیت یک صفحه بدتر از قبل نشود و همه چیز تحت کنترل شما باشد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *